Lär dig crawla

Visst är det skönt att glida fram genom vattnet med vanligt bröstsim, men om du vill uppgradera ditt simmande så är det verkligen en bra idé att lära sig crawla. Crawl är också en effektiv och snabb träningsform där precis hela kroppen får röra på sig.

Vad är crawl?

Säkert har du tittat på tv och sett hur simmare snabbt rör sig framåt i vattnet med hjälp av roterande armar och sparkar med fötterna. Då är det just crawl du sett. Crawl är den snabbaste av simformer och därför väldigt rolig att behärska. När man crawlar använder man främst sina armar och tar vartannat tag med höger arm och vartannat tag med vänster arm, med en rörelse som roterar framåt. Även benen för simmaren framåt med hjälp av kontrollerade sparkar. Ansiktet befinner sig den mesta av tiden under vattnet, men vid vissa armtag förs det upp åt sidan så att simmaren kan hämta luft. Frekvensen på hur ofta man hämtar luft kan variera beroende på hur van man är. De som börjar crawla kan vittna om att det är riktigt jobbigt de första gångerna. Man vill med andra ord helst sjunka ned i soffan med Unibet TV Live Stream eller något annat trevligt på TVn efter ett pass.

Hur börjar man crawla?

Om du vill lära dig crawla är det bra att verkligen lära dig grunderna från ett proffs. Det gör du enklast genom att kontakta närmaste simklubb. Ofta brukar de ha kurser i just crawl. Du får då lära dig allt från andningsteknik till hur du bäst ska positionera dig i vattnet. Det är också bra att ha en handledare som kan se hur dina rörelser samverkar från kanten av bassängen. På så sätt blir det lättare att hitta och rätta till misstag. Ge dock inte upp. Crawl kräver mycket träning, men när allt sitter så är det ett underbart sätt att ta sig fram i vattnet på.